Spring naar content

Cloud services

Cloud services en het ‘werken in de cloud’ wordt de toekomstige standaard. Organisaties stappen steeds vaker over naar online diensten en nemen afscheid van de oplossingen die op locatie van het bedrijf staan.

In een notendop

 • Data wordt extern ondergebracht in een datacenter
 • Schaalbaar, veilig en kostenbesparend.
 • Geen gedoe meer met onderhoud, dure hardware of het maken van backups

De voordelen van Cloud Hosting

Je medewerkers kunnen online (samen)werken waar en wanneer ze willen vanaf elke computer of mobiel apparaat. Of dat nu op kantoor is, ergens onderweg, op een flexplek of vanuit huis.

In plaats van te investeren in eigen hardware, IT personeel en onderhoudscontracten, kun je Pellaton Cloud Services flexibel per maand en per gebruiker afnemen. Naast de andere voordelen zorgt gezamenlijk gebruik van clouddiensten voor een betere CO2 footprint.

Clouddiensten

Bekijk hieronder een greep uit onze clouddiensten.

IT Managed Services

Geheel of gedeeltelijk uitbesteden

IT Managed Services

Geheel of gedeeltelijk uitbesteden

Heeft u niet de juiste ICT kennis in huis? Wilt u niet langer investeren in uw eigen IT-infrastructuur? Twijfelt u aan de efficiëntie van uw huidige ICT omgeving? Pellaton Cloud Services helpt u met het maken van de juiste keuzes in het uitbesteden of gedeeltelijk uitbesteden van uw IT-diensten.

Neem contact op

Wachtwoord manager

Gemak dient de mens

Wachtwoord manager

Gemak dient de mens

We gebruiken steeds meer online applicaties en diensten. Hierdoor is ook het aantal wachtwoorden per gebruiker enorm gestegen. Toch hebben veel mensen nog niet nagedacht hoe deze uitdaging veilig en makkelijk het hoofd te bieden. Wij wel,  schaf een wachtwoord manager aan.

Begin er vandaag nog aan!

Neem contact op

Centrale dataopslag

Veilig, toegankelijk en efficiënt

Centrale dataopslag

Veilig, toegankelijk en efficiënt

Staat belangrijke bedrijfsdata op lokale apparaten (harde schijf, usb-sticks, etc.)? Weet u zeker dat u de laatste versie van uw documenten aan het bewerken bent? Kan iedereen in het bedrijf altijd bij de bedrijfsdata vanaf elke locatie? Heeft u een backup van uw data? En nog belangrijker, hoe veilig is uw data?

Op al deze vragen hebben wij het antwoord: Centrale dataopslag op professionele infrastructuur!

Neem contact op

Mobile Device Mgt

Beheer mobiele apparaten

Mobile Device Mgt

Beheer mobiele apparaten

We beheren uw mobiele apparaten op meerdere platformen efficiënt en op afstand. We rollen software of patches tegelijk of per apparaat remote uit. We monitoren uw apparaten en lossen eventuele problemen snel op.

Neem contact op

Online werkplek

Werken op een veilige manier

Online werkplek

Overal en altijd kunnen werken op een veilige manier

We bieden een persoonlijke werkomgeving in de cloud. Op maat gesneden voor je organisatie, met de software en tools die jij nodig hebt. Je online werkplek is altijd up-to-date. Zo hoef je nooit rekening te houden met updates of beveiliging. Bovendien zijn de werkplekken maandelijks opzegbaar. Flexibel, schaalbaar en vooral: je betaalt nooit teveel.

Maximaal resultaat, minimale inspanning.

De volgende elementen maken deel uit van onze online werkplek:

 • Remote desktop licentie
 • Microsoft 365 óf
 • Hosted Exchange+outlook+office licentie
 • Hosted antispam
 • Access Control (2FA)
 • Hosted (online) backup
 • Centrale data opslag
 • Antivirus
 • Adobe Reader
Neem contact op

Application Hosting

Optimale prestaties

Application Hosting

Optimale prestaties

Waneer je een uitgebreide webwinkel of website heb met veel dataverkeer, dan is het vaak noodzakelijk om te kiezen voor een virtuele applicatie server. Je beschikt hiermee over dezelfde capaciteit als een fysieke server maar je hebt geen omkijken meer naar de beschikbaarheid, de werking, de schaalbaarheid en het onderhoud. We richten deze virtuele server geheel voor je in.

Met onze hosting oplossing ben je verzekerd van optimale prestaties en de backup en de beveiliging zijn gelijk goed geregeld.

Neem contact op

Online Backup

Data veilig opgeslagen

Online Backup

Data veilig opgeslagen

De verzekering van je bedrijf bestaat niet alleen uit het financieel afdekken van risico’s. Het bewaren van data is minstens zo belangrijk voor de continuïteit van je onderneming. Door gebruik te maken van online back-ups, is je data op een veilige manier opgeslagen.

De dagelijkse back-up zorgt ervoor dat data en applicaties veilig worden gesteld met een retentie periode van 60 dagen.

Neem contact op

Hosted Exchange

Altijd en overal toegang

Hosted Exchange

Altijd en overal toegang

Communicatie is belangrijk binnen je onderneming. Je wilt altijd en overal toegang tot je e-mail en agenda. Met Hosted Exchange worden je mailboxen opgeslagen in een veilige omgeving. Zo kun je altijd je e-mail benaderen, of dat nu vanaf je smartphone, tablet of pc is. Daarnaast kun je gebruik maken van een online agenda. Zo kun je agenda’s van collega’s inzien, afspraken plannen en contactgegevens delen.

Onze hosted exchange omgeving is standaard voorzien van een backup cyclus met een 60 dagen retentie periode.

Neem contact op

Voice over IP

Telefonie in de cloud

Voice over IP

Telefonie in de cloud

VoIP is bellen via internet. De kosten zijn lager en de kwaliteit is beter dan traditioneel bellen. Er kunnen meer gesprekken tegelijk worden gevoerd en er is geen of minder bekabeling nodig. Je kan overal waar je internet hebt bellen zoals op de zaak. Hosted VoIP telefooncentrales hebben meer functionele mogelijkheden dan fysieke telefooncentrales.

Neem contact op

Microsoft 365

Online samenwerken

Microsoft 365

Online samenwerken met Microsoft 365 en Teams.

Je maakt al gebruik van Microsoft 365 of overweegt dit te gaan doen? Hoe zorgt u dat de organisatie optimaal gebruik maakt van de geboden functionaliteit? Hoe kan een migratie van de huidige software worden uitgevoerd met een minimale impact?

Allemaal vragen waar wij het antwoord op hebben!

Neem contact op

Monitoring

24/7 op de hoogte

Monitoring

24/7 op de hoogte

Door je systemen en netwerken 24/7 in de gaten te houden, weten we wat er speelt en wanneer we in moeten grijpen. Zijn er problemen of dreigt er iets mis te gaan? Dan houden we je op de hoogte en lossen we het voor je op. Op deze manier verlaag je het risico en bespaar je kosten.

Voorkomen blijft immers beter dan genezen.

Neem contact op

Uitwijk service

Kwalitatieve uitwijkvoorziening

Uitwijk service

Kwalitatieve uitwijkvoorziening

Business Continuïteit
Het kwijtraken van gegevens is vervelend. Het kwijtraken van een complete IT omgeving door een calamiteit is voor veel bedrijven een regelrechte ramp. Na zo’n gebeurtenis is het heel belangrijk dat omgevingen en data weer snel beschikbaar zijn.

Om klanten te voorzien van een kwalitatieve uitwijkvoorziening heeft Pellaton Cloud Services deze dienst ontwikkeld. Hiermee ontzorgen wij organisaties zowel op technisch als budgettair vlak.

Disaster Recovery oplossingen kunnen gerealiseerd worden op sub-locaties maar kunnen ook worden ingevuld als dienst waarbij de complete IT omgeving vanuit de Cloud ter beschikking wordt gesteld. Deze diensten hebben wij gebundeld in onze uitwijkdiensten.

Het beschikbaar maken van uw IT omgeving gebeurt op stand-by infrastructuur in het beveiligde datacenter. In deze oplossing zijn ook de noodzakelijke internetverbindingen voor communicatie beschikbaar. Dit alles gebeurt volgens een vooraf afgesproken service level agreement (SLA).

 

Neem contact op