+31 (0)85 048 57 33 |

Pellaton Cloud Services

De “Cloud” in of ‘het nieuwe werken’: termen waar je vast van gehoord hebt. In het kort: gegevens worden niet meer (volledig) opgeslagen op een fysieke server binnen je bedrijf, maar data wordt extern ondergebracht in een datacenter. Je kiest daarmee niet zozeer voor ‘de cloud’, maar vooral voor een flexibele oplossing. Schaalbaar, veilig en kostenbesparend. Onze cloud diensten zijn ondergebracht in datacenters in Nederland.

Bekijk hieronder een greep uit onze clouddiensten.

Cloud wordt de standaard Cloud services en het ‘werken in de cloud’ wordt de toekomstige standaard. Organisaties stappen steeds vaker over naar online diensten en nemen afscheid van de oplossingen die op locatie van het bedrijf staan. Geen gedoe meer met onderhoud, dure hardware of het maken van backups.

Voordelen van Cloud Services
Je medewerkers kunnen online (samen)werken waar en wanneer ze willen vanaf elke computer of mobiel apparaat. Of dat nu op kantoor is, ergens onderweg, op een flexplek of vanuit huis.

In plaats van te investeren in eigen hardware, IT personeel en onderhoudscontracten, kun je Pellaton Cloud Services flexibel per maand en per gebruiker afnemen.

Naast de andere voordelen zorgt gezamenlijk gebruik van clouddiensten voor een betere CO2 footprint.

Online Werkplek

Overal en altijd kunnen werken op een veilige manier?
Het kan met onze online werkplekken.

We bieden een persoonlijke werkomgeving in de cloud. Op maat gesneden voor je organisatie, met de software en tools die jij nodig hebt. Je online werkplek is altijd up-to-date. Zo hoef je nooit rekening te houden met updates of beveiliging. Bovendien zijn de werkplekken maandelijks opzegbaar. Flexibel, schaalbaar en vooral: je betaalt nooit teveel.

Maximaal resultaat, minimale inspanning. De volgende elementen maken deel uit van onze online werkplek.

Online Werkplek:

Remote desktop licentie
Microsoft 365 óf
Hosted Exchange+outlook+office licentie
Hosted antispam
Access Control (2FA)
Hosted (online) backup
Centrale data opslag
Antivirus
Adobe Reader

Application Hosting

Waneer je een uitgebreide webwinkel of website heb met veel dataverkeer, dan is het vaak noodzakelijk om te kiezen voor een virtuele applicatie server. Je beschikt hiermee over dezelfde capaciteit als een fysieke server maar je hebt geen omkijken meer naar de beschikbaarheid, de werking, de schaalbaarheid en het onderhoud. We richten deze virtuele server geheel voor je in.

Met onze hostingoplossing
ben je verzekerd van optimale prestaties en de backup en de beveiliging zijn gelijk goed geregeld.

Hosted Exchange

Communicatie is belangrijk binnen je onderneming. Je wilt altijd en overal toegang tot je e-mail en agenda. Met Hosted Exchange worden je mailboxen opgeslagen in een veilige omgeving. Zo kun je altijd je e-mail benaderen, of dat nu vanaf je smartphone, tablet of pc is. Daarnaast kun je gebruik maken van een online agenda. Zo kun je agenda’s van collega’s inzien, afspraken plannen en contactgegevens delen.

Onze hosted exchange omgeving is standaard voorzien van een backup cyclus met een 60 dagen retentie periode.

Online Backup

Make IT better together

De verzekering van je bedrijf bestaat niet alleen uit het financieel afdekken van risico’s. Het bewaren van data is minstens zo belangrijk voor de continuïteit van je onderneming. Door gebruik te maken van online back-ups, is je data op een veilige manier opgeslagen.

De dagelijkse back-up zorgt ervoor dat data en applicaties veilig worden gesteld met een retentie periode van 60 dagen.

Voice over IP

Telefonie in de cloud!
VoIP is bellen via internet. De kosten zijn lager en de kwaliteit is beter dan traditioneel bellen. Er kunnen meer gesprekken tegelijk worden gevoerd en er is geen of minder bekabeling nodig. Je kan overal waar je internet hebt bellen zoals op de zaak. Hosted VoIP telefooncentrales hebben meer functionele mogelijkheden dan fysieke telefooncentrales.

Microsoft 365

Online samenwerken met Microsoft 365 en Teams. Je maakt al gebruik van Microsoft 365 of overweegt dit te gaan doen? Hoe zorgt u dat de organisatie optimaal gebruik maakt van de geboden functionaliteit? Hoe kan een migratie  van de huidige software worden uitgevoerd met een minimale impact?

Allemaal vragen waar wij het antwoord op hebben!

Monitoring

Door je systemen en netwerken 24/7 in de gaten te houden, weten we wat er speelt en wanneer we in moeten grijpen. Zijn er problemen of dreigt er iets mis te gaan? Dan houden we je op de hoogte en lossen we het voor je op. Op deze manier verlaag je het risico en bespaar je kosten.

Voorkomen blijft immers beter dan genezen.

Uitwijk Service

Business continuïteit Het kwijtraken van gegevens is vervelend. Het kwijtraken van een complete IT omgeving door een calamiteit is voor veel bedrijven een regelrechte ramp. Na zo’n gebeurtenis is het heel belangrijk dat omgevingen en data weer snel beschikbaar zijn.

Een organisatie moet zich vooraf de vraag stellen hoe snel en vanuit waar zij hun gegevens weer beschikbaar moeten hebben

Om organisaties te voorzien van een kwalitatieve uitwijkvoorziening heeft Pellaton Cloud Services deze dienst ontwikkeld. Hiermee ontzorgen wij organisaties zowel op technisch als budgettair vlak.

Disaster Recovery oplossingen kunnen gerealiseerd worden op sub-locaties maar kunnen ook worden ingevuld als dienst waarbij de complete IT omgeving vanuit de Cloud ter beschikking wordt gesteld. Deze diensten hebben wij gebundeld in onze uitwijkdiensten.

Het beschikbaar maken van uw IT omgeving gebeurt op stand-by infrastructuur in het beveiligde datacenter. In deze oplossing zijn ook de noodzakelijke internetverbindingen voor communicatie beschikbaar. Dit alles gebeurt volgens een vooraf afgesproken service level agreement (SLA).

Support

Klant en resultaatgericht.
Heb je ondersteuning nodig met jou IT-zaken?
We helpen je op afstand en lossen de problemen op.

Onze servicedesk is tijdens kantooruren (08:30-17:00 uur) te bereiken via e-mail of telefoon en helpt je graag verder.

+31 (0)85 048 57 33

Contact

Ceresstraat 13 4811 CA Breda info@pellatoncs.nl
KvK 77558901

logo

+31 (0)85 048 57 33